Egészséges életkezdet

2019, május 13 - 12:31
A várandósságról, családalapításról és egészséges életkezdetről tartottak konferenciát május 10-én a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A „Várandósság Hete” részeként rendezett fórumon a szakemberek mellett a leendő vagy már gyakorló szülők is részt vehettek.

Nyílt napon ismerhették meg a Jósa András Oktatókórház szülészetét a gyermekáldás előtt álló anyukák és apukák, a szakemberek pedig továbbképzésen bővíthették tudásukat a Várandósság Hete elnevezésű programsorozaton május 9-10-én, Nyíregyházán.

A családtervezés, családalapítás, várandósság, szülés, születés és a gyermek fogadásának kérdéseivel foglalkozó rendezvényt a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Védőnői Módszertani és Népegészségtani Tanszéke, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szervezte.

- Nem első alkalommal fogott össze a két intézmény, hasonló célokkal már több alkalommal szerveztünk konferenciákat, ezt a hagyományt folytattuk most. A hagyományt azonban továbbgondoltuk és továbbépítettük. Az idén még inkább a helyi szakemberek és érdeklődők képezték a célközönséget, jövőre viszont országossá kívánjuk kiterjeszteni a várandósságra, családalapításra, egészséges életkezdetre fókuszáló programot – mondta a hirek.unideb.hu-nak Jávorné Erdei Renáta tanszékvezető.

A Debreceni Egyetem nyíregyházi campusán tartott „Egészséges életkezdet támogatása” című konferencián csaknem 160 egészségügyi szakdolgozó és érdeklődő vett részt. A szakmai programon a várandósság és a kora gyermeki időszak legfontosabb témáiról tartottak előadásokat többek között a Debreceni Egyetem szakemberei. Egyebek mellett szó volt a szülésre felkészítésről, a családtámogatás formáiról, a szülésznők önálló tevékenységéről, a várandósok egészségmegtartásáról, valamint a szülés árnyoldalairól.

A szülői feladatok előtt álló, valamint a már gyakorló anyukák és apukák kipróbálhatták a teljes szülői élményprogramot, továbbá érzékenyítő foglalkozáson, tanácsadásokon vehettek részt. Emellett baba-mama klubfoglalkozás, játszóház és fotókiállítás is várta az érdeklődőket.

Sajtóiroda-MM
Fotók: Rózsavölgyi Judit/Ricsei Béla


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.